Είσαι πάνω από 18?

Με την είσοδό σας σε αυτόν τον ιστότοπο συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου μας
Στόχος μας η δημιουργία εκλεκτών και καινοτόμων οίνων που να αναδεικνύουν το πραγματικό terroir των Αρχαίων Κλεωνών και ολόκληρης της Νεμέας.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Αρχαίες Κλεωνές

ή Κλεωνές, παλαιά ονομασία: Κοντόσταυλος

Οι αρχαίες Κλεωνές βρίσκονται στην ενδοχώρα της Κορινθίας, στο δυτικό μέρος του Τέως Δήμου Κλεωνών, και συνορεύει με τον πρώην δήμο Τενέας. Είναι το μόνο χωριό του Δήμου που δεν βρίσκεται στο Φλιάσσιο πεδίο της Νεμέας αλλά αντίθεται και είναι οικοδομημένο σε μία πλαγή, κοντά στους πρόποδες του όρους Φωκά (Απέσα) στο δυτικό μέρος του κάμπου των Κλεωνών. Ο δρόμος που συνδέει την Κόρινθο με την Νεμέα περνάει απο το χωριο.

Σήμερα, ο oικισμός υπάγεται στο Δήμο Νεμέας, (απέχει 15 χιλιόμετρα από την Νεμέα και 12 χιλιόμετρα απο το Χιλιομόδι) έχει 653 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την αμπελοκαλλιέργεια, την ελαιουργία, την κτηνοτροφία και το εμπόριο. Οι Κλεωνές ανήκουν σε μια απο τις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας στην οποία παράγονται κρασιά Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π.). Αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο οικισμού του Δήμου μετά την κοινότητα Νεμέας.

Όπως μαρτυρά το όνομα του οικισμού το χωριό βρίσκεται κοντά στην θέση της αρχαίας πόλης των Κλεωνών. Ακόμη και σήμερα σώζονται ερείπια της στην ερεύτερη περιοχή.

Επικοινωνία

1950

Στόχος μας η δημιουργία εκλεκτών και καινοτόμων οίνων που να αναδεικνύουν το πραγματικό terroir των Αρχαίων Κλεωνών και ολόκληρης της Νεμέας.

Ο Ι Ν Ο Π Ο Ι Ϊ Α Σ Ε Λ Λ Α Σ ® S E L L A S W I N E R Y ®
Sellas

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

d
Ετικέτες

Moσχοφίλερο, Ονείρου Οδός Ερυθρό,Ονείρου Οδός Ροζέ,Ονείρου Οδός Λευκό,Ρίζες,Nεμέα,Ασύρτικο ( Eternal ) και Sauvignon Blanc

d
Περιοχή

ΑΡΧΑΙΕΣ ΚΛΕΩΝΕΣ

d
Ποικιλίες

Leiusmod tempor incididunt ut labore et magna aliqua.

d
ΙΔΡΥΣΗ

H οινοποιία Σελλά υδρίθηκε το 2000 με στόχο την παραγωγή ποιοτικών και καινοτόμων οίνων.

Στόχος

Στόχος μας η δημιουργία εκλεκτών και καινοτόμων οίνων που να αναδεικνύουν το πραγματικό terroir των Αρχαίων Κλεωνών και ολόκληρης της Νεμέας.

Η ενασχόληση της οικογένειας Σελλά με το αμπέλι και το κρασί χρονολογείται από την δεκαετία του 50 όταν ο παππούς της οικογένειας καλλιεργούσε τα πρώτα του Αγιωργίτικα αμπέλια. Τα ηνία ανέλαβε εν συνεχεία ο υιός του Αθανάσιος Σελλάς και κάπου το 2000 αποφάσισε πως ήταν η ώρα της δημιουργίας. Ίδρυσε λοιπόν το δικό του οινοποιείο που 19 χρόνια μετά αποτελεί ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο όσον αφορά τα μέσα καθώς και τον τρόπο παραγωγής. Το οινοποιείο βρίσκεται στη μεγαλύτερη ζώνη παραγωγής Π.Ο.Π τη Νεμέα και συγκεκριμένα στο δημοτικό διαμέρισμα των Αρχαίων Κλεωνών. Το κύριο χαρακτηριστικό της οικογένειας Σελλά είναι η αγάπη της για το Αγιωργίτικο. Μια ποικιλία που από το 1950 μέχρι και σήμερα μεγάλωσε τις τρεις γενιές της οικογένειας. Άλλες ποικιλίες τις οποίες καλλιεργούμε είναι ο Ροδίτης, το Μοσχοφίλερο, η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο.

Η παραγωγή στηρίζεται στους ιδιόκτητους αμπελώνες 80 στρεμμάτων καθώς και σε 15 επιλεγμένους παραγωγούς από την περιοχή των Αρχαίων Κλεωνών και της Νεμέας , με γνώμονα πάντα τις χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και την άριστη ποιότητα των σταφυλιών. Κύριο μέλημα της οικογένειας είναι η δημιουργία ευγενών οίνων που θα αναδεικνύουν το χαρακτήρα της κάθε ποικιλίας και θα κάνουν τον κόσμο να αγαπήσει πραγματικά αυτό το πολυδύναμο προϊόν…

Wine & Spirits Follow us on instagram

Made with love by Sellas Winery

X